Віртуальний тур по Івано-Франківську, зйомка 3D сферичних панорам та створення віртуальних турів , съемка 3D сферических панорам и создание виртуальных туров 360 панорама, віртуальна панорама, фото Івано-Франківськ,3D панорама, сферична панорама, фото 360, панорама, віртуальний івано-франківськ

  На головну  
   
Українською Англійською Польською
 
Рада з туризму
  списки членів Ради
  статут Ради
  заявка на членство
  переваги членства у Раді
Карпатський регіон
  міста регіону
  клімат
  гори, хребти
  скелі
  флора та фауна
Культура регіону
  етнографія
  звичаї та обряди
  дерев'яні церкви
  печери
  Центр Європи
  озера
  водоспади
  ріки
  замки
  Долина нарцисів
  обсерваторія Піп-Іван
  зимова інфраструктура
  карпатський трамвай
  пішохідний туризм
  водний туризм
  велотуризм
  кінний туризм
  зелений туризм
  мінеральні води

Прикарпатським музеям бракує фінансування, але їх популярність зростає

Днями у Івано-Франківську завершився черговий етап культурного проекту «Музейне коло Прикарпаття», що реалізується Регіональним туристично-інформаційним центром за підтримки Програми МАТРА КАП Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

В цей проміжок часу спеціалісти здійснили аналіз анкет дослідження, які заповнили музейні структури краю. У дослідженні взяли участь 58 музейних установ із 12 районів та 12 міст Івано-Франківської області.

Загалом, в опитаних 58 музеях Івано-Франківської області зберігається майже 295 тис. експонатів. Щорічно музеї відвідують понад 300 тис. осіб, причому середня кількість відвідувачів в 51,7% опитаних музеїв у рік складає до 1 тисячі осіб; 13,8% музеїв відвідує від 1001 до 2500 осіб в рік; 10,3% - від 2501 до 5000 осіб; 6,9% - від 5001 до 10000 осіб, тільки в 3,4% опитаних музеїв кількість відвідувачів становить від 10001 до 100000 осіб.

Позитивною тенденцію в розвитку музеїв Прикарпаття є те, що за останні 5 років кількість відвідувачів зросла, про що відмітили 60,3% респондентів, у 27,6% музеїв – кількість відвідувачів не змінилась та 12,1% - не відповіли на це запитання.

Основними проблемами музейних установ є незадовільне їх фінансування та матеріально-технічне забезпечення, брак площ та відсутність відповідних приміщень; недостатній взаємозв'язок між закладами, відсутність активної рекламно-інформативної політики для музеїв.

Детальніша інформація про стан музейної галузі Прикарпаття вже незабаром стане відома завдяки друкованому варіанту аналітичного звіту, що випустить Регіональний туристично-інформаційний центр, а також розміщена на нашому сайті. Звіт можна завантажити у форматі Adobe Portable Format (PDF).

Довідка:

Метою проекту «Музейне коло Прикарпаття» є формування сприятливого середовища для розвитку та популяризації музеїв Прикарпаття. Адже відпочинок на Івано-Франківщині стає дедалі популярнішим серед українських та іноземних туристів. Одним із визначальних факторів, що впливають на рішення гостей приїхати до регіону, є самобутня культура та багата історична спадщина. Важливе місце належить музеям. Поєднуючи містками історичної пам’яті невичерпні знання і духовні багатства, довершені зразки матеріальної культури, музейні експонати надзвичайно дієво впливають на формування особистості, долучають громадян до надбань національної та світової історико-культурної спадщини.

Детальніше про проект можна дізнатися у РТІЦ за адресою:
вул. Галицька, 4а
тел.: (0342) 50-24-74

[назад]


   
 

• Агентство регіонального розвитку "АРЕС", Сувалки

• Польська Туристична Організація

• Підляська Туристична Організація

• Сувальський туристичний портал

• Сувальська Агро-Туристична Палата

 
     
     
     
   
     
   
     
  Станіслав: віртуальний Івано-Франківськ  
 

 

Цей портал створено за підтримки Польсько-Американсько-Української Ініціативи про Співпрацю (ПАУСІ) , яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (АМР США) відповідно до Договору про співпрацю № 121-A-00-00-00822-00.

Погляди, викладені у цьому порталі авторами, є думками його авторів і не обов'язково співпадають з позиціями АМР США, Freedom House чи ПАУСІ.

 
Яндекс цитирования