Віртуальний тур по Івано-Франківську, зйомка 3D сферичних панорам та створення віртуальних турів , съемка 3D сферических панорам и создание виртуальных туров 360 панорама, віртуальна панорама, фото Івано-Франківськ,3D панорама, сферична панорама, фото 360, панорама, віртуальний івано-франківськ

  На головну  
   
Українською Англійською Польською
 
Рада з туризму
  списки членів Ради
  статут Ради
  заявка на членство
  переваги членства у Раді
Карпатський регіон
  міста регіону
  клімат
  гори, хребти
  скелі
  флора та фауна
Культура регіону
  етнографія
  звичаї та обряди
  дерев'яні церкви
  печери
  Центр Європи
  озера
  водоспади
  ріки
  замки
  Долина нарцисів
  обсерваторія Піп-Іван
  зимова інфраструктура
  карпатський трамвай
  пішохідний туризм
  водний туризм
  велотуризм
  кінний туризм
  зелений туризм
  мінеральні води

Туризм: Влада і бізнес – співпраця є!

З початку цьогорічної весни на Прикарпатті працював проект «Діалог влади - бізнесу - громади для розвитку туризму Івано-Франківської області», що впроваджувався Регіональним туристично-інформаційним центром (РТІЦ) за підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Перед виконавцями проекту стояло завдання вивчити стан міжсекторної співпраці в галузі туризму та сприяти налагодженню діалогу між різними організаціями і структурами задля туристичного поступу в області, пріоритетність якого визначена затвердженою обласною Стратегією розвитку та маркетингу туризму.

Власне з цією метою було проведене опитування представників туристичної галузі, яке дозволило виявити і проблеми, і перспективи взаємодії між владою та туристичним бізнесом у вирішенні найбільш гострих питань, пов’язаних із покращенням середовища для розвитку туризму в області.

І як виявилося, більшість організацій не володіють в цілому інформацією про завдання та поточну роботу управління туризму ОДА, а також і про стан розвитку туризму в області загалом. Згідно результатів опитування, стало зрозуміло, що нарікаючи на брак держпідтримки, туристичні підприємства одночасно не вимагають фінансової допомоги від цих структур (на неї сподіваються тільки 16% опитаних).

В основному, вони очікують від держави підтримки в частині створення сприятливого середовища для залучення інвестицій, здійснення рекламно-інформаційної компанії (62,5% загальної кількості респондентів), прийняття нових законів та програм у галузі туризму (56,9%), організації та проведення короткотермінових тренінгів та навчань з підвищення кваліфікації (44,4%).

Висновки та рекомендації туристичного бізнесу були обговорені в рамках спільних засідань та зустрічей за участю керівництва головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій обласної державної адміністрації, яких тільки з травня 2008 року було проведено близько 15, що в свою чергу дозволило головному управлінню доопрацювати проект обласної програми розвитку туризму на період 2008-2010 років та започатковувати низку спільних цікавих туристичних проектів в області. Це зокрема: акція «Вдячне Прикарпаття», що розпочалася з 01 вересня; спільне представлення області у міжнародних туристичних виставках у Києві, Львові, Ужгороді; серія рекламно-інформаційних турів для представників засобів масової інформації та туристичних організацій; презентації туристичного потенціалу окремих районів для місцевих туристичних компаній.

Представники туроператорів області увійшли до складу акредитаційної комісії з надання дозволу на здійснення туристичного супроводу, а також до складу журі, яке на сьогодні вибирає кращий туристичний логотип та гасло Івано-Франківщини туристичної.

Восени ц.р. головне управління розпочало видання туристично-інформаційного вісника, який розповсюджується серед усіх туристичних підприємств Івано-Франківщини, з метою інформування туристичної громади області про стан справ в галузі туризму, започатковані ініціативи та реалізовані заходи.

Завдяки реалізації проекту при РТІЦ запрацювала незалежна рада експертів з розвитку туризму в області, в яку увійшли представники місцевого тур бізнесу, неприбуткових туристичних організацій та туристично-інформаційних центрів. Так, в рамках регулярних засідань цього неформального об’єднання визначені основні шляхи взаємодії між різними організаціями задля розвитку туризму та завдання кожного окремого учасника діючої туристичної мережі в області.

Формування основних принципів та засад роботи такої мережі, визначення ролі її учасників стало можливим і завдяки набутому досвіду в США з розвитку туризму, з яким мала змогу ознайомитися делегація власників та керівників приватних садиб і готелів, закладів харчування, представників профільних неприбуткових організацій області у квітні-травні цього року в штаті Огайо (США). Туристичний досвід США переконливо демонструє дієвість партнерських стосунків і необхідність активної позиції та готовності до співпраці усіх інституцій, залучених до формування тур продукту і позитивного туристичного іміджу регіону.

В листопаді українською та англійською мовами видано презентаційні буклети про Івано-Франківщину туристичну із інформацією про туристично-інформаційні центри області, які запрошують туристичні організації надсилати пропозиції, брати участь у розробці та реалізації цікавих туристичних проектів, які сприятимуть подальшому пожвавленню соціально-економічного розвитку Івано-Франківщини. Така співпраця буде корисною як для окремих туристичних інституцій, сприяючи виявленню їх потреб, так і для удосконалення туристичних сервісів області, утверджуючи її задекларований туристичний статус.

Запрошуємо до співпраці!

Регіональний туристично-інформаційний центр (РТІЦ)

вул. Галицька, 4а, м. Івано-Франківськ
тел./факс: (0342) 50-24-74
e-mail: sm@tourism-carpathian.com.ua
www. tourism-carpathian.com.ua, www.rtic.if.ua

Богородчанський район - Богородчанський ТІЦ

вул. Шевченка, 65, смт. Богородчани
тел. (803471) 2-15-31,
т./ф. (803471) 2-11-68
e-mail: turyzm-bogo@ukr.net
www.Bogorodchany.com

Верховинський район – ТІЦ «Верховина»

вул. Рибчука,7, с-ще Верховина
тел.: (03432) 2-19-41, 2-19-71, (096) 372-44-00
е-mail: skala2002@ukr.net
www.verkhovyna.info

Городенківський район – ТІЦ «Дністровський каньйон»

вул. Володимира Великого, 7, м. Городенка
e-mail: mail@tourist.org.ua
www.tourist.org.ua

Долинський район - ТІЦ «Бойківщина»

вул. Грушевського 11, м. Долина
тел.: (03477) 2-52-30
e-mail: office@brif.in.ua
http://doltour.if.ua/

Косівський район – ТІЦ «Гуцулія» (візит-центр районної туристичної асоціації)

вул. Незалежності 55, м. Косів
тел.: (03478) 2-45-86; факс: (03478) 2-45-87
e-mail: krta@kosiv.if.ua

Надвірнянський район - Надвірнянський ТІЦ

майдан Шевченка буд. 5, ІІ поверх, м. Надвірна
тел./факс: (03475) 2-21-57
tur@nadvirna.com.ua
www.tur.nadvirna.com

Тлумацький район – ТІЦ «Перлина Покуття»

вул. Грушевського, 2, м. Тлумач
тел.: (03479) 2-12-91

Яремчанська міська рада - ТІЦ м. Яремче

вул. Свободи, 266, м. Яремче
тел.: (03434) 2-12-07 bc@uol.ua jarcsde@ukr.net
www.yaremche.org

ТІЦ с. Татарів

вул. Незалежності, 600, с. Татарів Яремчанська міська рада
тел.: (03434) 3-52-54; моб.: (097) 771-50-22
e-mail: anastasiya@tatariv.info
www.tatariv.info

Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації

вул. Грушевського, 21, м. Івано-Франківськ,
тел.: (0342) 55-22-23, 55-19-25
www.if.gov.ua

[назад]


   
 

• Агентство регіонального розвитку "АРЕС", Сувалки

• Польська Туристична Організація

• Підляська Туристична Організація

• Сувальський туристичний портал

• Сувальська Агро-Туристична Палата

 
     
     
     
   
     
   
     
  Станіслав: віртуальний Івано-Франківськ  
 

 

Цей портал створено за підтримки Польсько-Американсько-Української Ініціативи про Співпрацю (ПАУСІ) , яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (АМР США) відповідно до Договору про співпрацю № 121-A-00-00-00822-00.

Погляди, викладені у цьому порталі авторами, є думками його авторів і не обов'язково співпадають з позиціями АМР США, Freedom House чи ПАУСІ.

 
Яндекс цитирования