Віртуальний тур по Івано-Франківську, зйомка 3D сферичних панорам та створення віртуальних турів , съемка 3D сферических панорам и создание виртуальных туров 360 панорама, віртуальна панорама, фото Івано-Франківськ,3D панорама, сферична панорама, фото 360, панорама, віртуальний івано-франківськ

  На головну  
   
Українською Англійською Польською
 
Рада з туризму
  списки членів Ради
  статут Ради
  заявка на членство
  переваги членства у Раді
Карпатський регіон
  міста регіону
  клімат
  гори, хребти
  скелі
  флора та фауна
Культура регіону
  етнографія
  звичаї та обряди
  дерев'яні церкви
  печери
  Центр Європи
  озера
  водоспади
  ріки
  замки
  Долина нарцисів
  обсерваторія Піп-Іван
  зимова інфраструктура
  карпатський трамвай
  пішохідний туризм
  водний туризм
  велотуризм
  кінний туризм
  зелений туризм
  мінеральні води

Прес-реліз

про проект «Відкритий туризм: доступність відпочинку на Івано-Франківщині для осіб з особливими потребами»

Проект «Відкритий туризм: доступність відпочинку на Івано-Франківщині для осіб з особливими потребами», розроблений Регіональним туристично-інформаційним центром спільно з головним управлінням з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації, став одним з переможців конкурсу, оголошеного у 2009 році Фондом «Східна Європа». Проект започатковує засади розвитку туризму для осіб з особливими потребами в Івано-Франківській області.

Партнери проекту — Товариство молодих інвалідів «Братерство» та Благодійна громадська фундація ім. короля Юрія.

Завданнями проекту є:

1. Аналіз умов вільного доступу до об’єктів туристичної інфраструктури та туристичних атракцій в Івано-Франківській області для людей з особливими потребами.

2. Облаштування туристичних об’єктів пандусами, кнопками виклику та спеціальним маркуванням знаками.

3. Інформаційне забезпечення просування результатів проекту та поширення інформації про можливості безбар’єрного відпочинку на території Івано-Франківської області.

Проект передбачає проведення моніторингу чинної в Україні нормативно-правової бази з питань інвалідного туризму та розробку ефективних механізмів на рівні області щодо її дотримання, зокрема, створення Робочої групи з реалізації проекту. В майбутньому на основі робочої групи проекту буде створено дорадчий орган при обласній державній адміністрації з числа представників об`єднань громадян-інвалідів, інших зацікавлених організацій для визначення задач, напрацювання спільних кроків, вирішення проблем інвалідів, які прямо чи опосередковано знаходяться в компетенції даного органу влади, а також для контролю за подоланням означених проблем.

Окрім теоретичних засад формування місцевої політики в проекті запропоновані практичні заходи, а саме:

  • видання та поширення методичних рекомендацій щодо облаштування об’єктів туристичної інфраструктури з дотриманням вимог та врахуванням потреб осіб з обмеженими можливостями та до персоналу туристичних закладів, гідів та супроводжуючих осіб;
  • здійснення оцінки туристично-привабливих об’єктів Івано-Франківщини на предмет наявності у них облаштувань відповідно до потреб осіб з обмеженими можливостями;
  • відбір туристичних об’єктів та атракцій області, найбільш цікавих та придатних для туризму, відпочинку і рекреації людей з обмеженими можливостями. До таких об’єктів будуть залучені туристичні атракції та заклади туристичної інфраструктури в місті Івано-Франківськ та в найбільших туристично-привабливих центрах області. Передбачається встановлення пандусів та кнопок виклику персоналу на пілотних об’єктах, виготовлення та розміщення стікерів із відповідними символами на тих об’єктах, які надають послуги інвалідам.
  • Інформація про туристичні об’єкти в Івано-Франківській області, облаштовані для осіб з особливими потребами, буде розміщена на веб-сторінках партнерів проекту.

Реалізація проекту сприятиме створенню умов вільного доступу до об’єктів туристичної інфраструктури та можливостей відпочинку в області для людей з обмеженими можливостями, збільшенню кількості таких об’єктів, покращенню якості надаваних послуг на території Івано-Франківської області.

Період реалізації проекту з жовтня 2009 року по квітень 2010 року.

За детальною інформацією та з приводу участі у проекті запрошуємо звертатися в:

РТІЦ вул. Галицька, 4а, м. Івано-Франківськ, тел./факс: 0342 502474; е-mail: sm@tourism-carpathian.com.ua ; www: www.rtic.if.ua

або Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ОДА, вул. Грушевського, 21, м. Івано-Франківськ, 76000, тел./факс: (0342) 55-22-23.

Підтримка проекту К09 — 0067 здійснена Фондом Східна Європа та компанією Telenor Group в Україні в рамках спільної програми «Світ без обмежень: вільний доступ для людей з особливими потребами». Реалізація програми стала можливою завдяки фінансовій підтримці компанії Telenor Group та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Точка зору, відображена у цьому документі, може не збігатися з точкою зору донорів програми.

 

[назад]


   
 

• Агентство регіонального розвитку "АРЕС", Сувалки

• Польська Туристична Організація

• Підляська Туристична Організація

• Сувальський туристичний портал

• Сувальська Агро-Туристична Палата

 
     
     
     
   
     
   
     
  Станіслав: віртуальний Івано-Франківськ  
 

 

Цей портал створено за підтримки Польсько-Американсько-Української Ініціативи про Співпрацю (ПАУСІ) , яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (АМР США) відповідно до Договору про співпрацю № 121-A-00-00-00822-00.

Погляди, викладені у цьому порталі авторами, є думками його авторів і не обов'язково співпадають з позиціями АМР США, Freedom House чи ПАУСІ.

 
Яндекс цитирования